Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kókuszos csibék recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 cs. élesztő
» 2,5 dl langyos tej
» 8 dkg kristálycukor
» 50 dkg liszt
» 1 narancs héja
» 8 dkg puha vaj
» 1 tojás, só
» A dekorációhoz:
» 1 tojássárgája
» 3 dkg marcipánmassza
» piros ételfesték
» 10 dkg kókuszreszelék
» 10 dkg baracklekvár
» apró mazsola
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól eldolgozzuk. 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából 12 db csirkét formázunk ( először kisebb gombócot, majd az egyik oldalát kicsit csúcsosra húzzuk ) és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Végül a fejeket formázzuk meg : az is kis gombóc, csak kisebb mint a test, tojássárgával hozzáragasztjuk a testekhez. 10 percig még kelni hagyjuk, majd megkenjük tojássárgával és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A baracklekvárt felmelegítjük, átpasszírozzuk, és mindenhol bekenjük vele a csibéket. Ezután a kókuszreszelékbe hempergetjük őket. A marcipánmasszát összekeverjük a piros ételfestékkel, és csőröket valamint taréjt ragasztunk a csibéknek.
Megjegyzés / tipp:

Amíg a csibe nedves a lekvártól addig könnyedén hozzáragad a csőr és a mazsolaszem is.
0 komment 17 ember kedveli olgi25
2012.03.08 15:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt felfuttatjuk, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztőt, többi hozzávalót, megkelt tésztából, egyik oldalát, fejeket formázzuk, baracklekvárt felmelegítjük, kókuszreszelékbe hempergetjük, marcipánmasszát összekeverjük, piros ételfestékkel, csibe nedves, lekvártól addig, kókuszreszelékbe, kristálycukorral, marcipánmasszát, hozzáragasztjuk, kókuszreszelék, marcipánmassza, átpasszírozzuk, felmelegítjük, összekeverjük, baracklekvárt, előmelegített, tojássárgával, ételfestékkel, tojássárgával, kristálycukor, sütőpapírral, felfuttatott, tojássárgája, felfuttatjuk, baracklekvár, hempergetjük, dekorációhoz, mazsolaszem, eldolgozzuk, átszitáljuk, hozzáragad, élesztő, langyos, kristálycukor, liszt, narancs héja, puha, tojás, dekorációhoz, tojássárgája, marcipánmassza, piros ételfesték, kókuszreszelék, baracklekvár, apró mazsola,
Karalábé krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Zserbószelet
1 komment 20 ember kedveli
Cibereleves
0 komment 3 ember kedveli
Paleo tészta
0 komment 5 ember kedveli
Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon
0 komment 7 ember kedveli
Bajai halászlé
1 komment 1 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 11 ember kedveli
Omlós, vajas keksz
0 komment 3 ember kedveli
Gombával töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 3 ember kedveli
Szilveszteri lencseleves
1 komment 2 ember kedveli
Tíz perces bögrés-mézes
0 komment 12 ember kedveli
Madártej krém habbal
0 komment 13 ember kedveli
Pataki tálban sült nyúl zöldségekkel
0 komment 3 ember kedveli
Szalonnába göngyölt harcsafilé, dijoni mustáros, gyöngyhagymás burgonyával.
0 komment 8 ember kedveli
Tejberizs kehely eperrel
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.